МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ РАЗГОВАРЯ С УЧИТЕЛИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД

Начало » Последни публикации

08.04.2020

Снимка на министър Красимир Вълчев по време на онлайн среща с учители от ромски произход по повод Международния ден на ромите, организирана от Център „Амалипе“

 

Учители от ромски произход разговаряха с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по повод Международния ден на ромите.

Център „Амалипе“ организира срещата, която се проведе онлайн. В нея участваха над 60 педагогически специалисти от ромски произход, които работят в училища и детски градини от цялата страна. В разговора участваха заместник-министър Таня Михайлова, директорът на Агенция „ОПНОИР“ Кирил Гератлиев, директори на дирекции в МОН. Те обсъдиха въпроси, свързани с десегрегацията, образователната интеграция, както и въвеждането на дистанционното обучение и завършването на учебната година. Друга тема бяха системните проекти на МОН и работата на образователните медиатори.

Среща на педагози от ромски произход с министъра на образованието и науката се организира ежегодно от 2013 година от Център „Амалипе“ и МОН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“