С ДАРЕНИЕ ОТ КОРЕЯ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ ИЗГРАДИ МОДЕРНА КОМПЮТЪРНА ЕЗИКОВА ЛАБОРАТОРИЯ

Начало » Последни публикации

17.12.2020

Учениците в 18-то СУ „Уилям Гладстон“ училище ще изучават корейски във високотехнологична компютърна езикова лаборатория „Умна класна стая+“ с таблети, лаптопи и софтуер, който позволява обучение от разстояние в електронна среда. Имат и библиотека с книги, списания и компактдискове. Центърът е изграден с дарение от 30 000 долара от Република Корея.

Корея е наш стратегически партньор и подкрепя българското образование и наука, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на церемонията. Посланикът на Корея у нас Джънг Джингю благодари на министър Вълчев, че страната ни дава възможност за изучаване на неговия език и изтъкна, че неговата държава всяка година увеличава броя на стипендиантите от България, които учат технически науки в корейски университети.

Ученици, които се обучават в електронна среда, се включиха във видеовръзка със свои приветствия на корейски, а други бяха подготвили видеобръщения. Посланик Джингю връчи на директора на училището Величка Стойчева специален орден за заслуги в образованието от името на Министерството на образованието на Корея.

В училището вече е завършен и мултифункционален спортен комплекс, където учениците ще могат пълноценно да тренират.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“