ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: БЛАГОДАРЯ НА УЧИТЕЛИТЕ И МЕДИАТОРИТЕ ОТ ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ ЗА АКТИВНАТА РАБОТА

Начало » Последни публикации

14.01.2021

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова посещава първи клас  в ОУ „П. Р. Славейков“ в Търговище по време на открита практика на тема „Оценка на езикови и графомоторни умения при първокласниците“


„Безспорно присъственото обучение е най-доброто, особено за най-малките ученици. Така смятат и учителите, и децата. Положително е, че мерките в училище се спазват и учениците са наясно, че е необходимо да бъдат стриктни. “

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова в Търговище, където участва в открита практика в ОУ „П. Р. Славейков“ на тема „Оценка на езикови и графомоторни умения при първокласниците“.

„Заместник-министър Михайлова благодари на учителите и медиаторите и за активната дейност и добрите резултати през изминалите месеци на обучение в електронна среда. По думите й резултатът е налице и обучението за най-малките в областта протича успешно.

В ОУ „П. Р. Славейков“ 34 педагогически специалисти и се обучават 260 ученици, като 80% от тях са от уязвими групи. Заместник-министърът разгледа и физкултурния салон, в който тече ремонт на стойност 130 хил. лв., финансиран от Министерството на образованието и науката.

По-късно тя посети и Професионалната гимназия по земеделие в Търговище.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“