НОВИ ВИДЕОУРОЦИ ПРЕДИ ИЗПИТИТЕ СЛЕД VII КЛАС

Начало » Последни публикации

07.06.2021

Банер за съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и БНТ, които  реализираха съвместните образователни програми „С БНТ на училище“, „На фокус VII клас“ и „Матурата на фокус“

Нови видеоуроци по български език и литература и по математика се излъчват в поредицата „На фокус VII клас“ на БНТ в помощ на учениците, които ще се явят на национално външно оценяване. Уроците могат да се гледат по БНТ-2 и БНТ-4 до 15 юни 2021 г. Всички излъчени уроци са достъпни на сайта на телевизията и на YouTube канала на МОН ТУК.

През учебните 2019 - 2020 и 2020 – 2021 година Министерството на образованието и науката и БНТ реализираха съвместните образователни програми „С БНТ на училище“, „На фокус VII клас“ и „Матурата на фокус“. Бяха изготвени и заснети видеоуроци, излъчени по БНТ 2 и по БНТ 4. По време на извънредното положение всеки делничен ден, в различни часови пояси, бяха излъчвани видеоуроци, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти.

От март до юни 2020 г. бяха излъчени 517 видеоурока за учениците от I до VII и за учениците от XII клас. От февруари до юни 2021 г. бяха създадени още 120 видеоурока в поредицата „На фокус VII клас“ , от които 60 урока по български език и литература и 60 - по математика. За зрелостниците бяха подготвени 60 видеоурока в поредицата „Матурата на фокус“. Уроците от поредицата „Матурата на фокус“ се излъчваха по БНТ от януари до 13 май 2021 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“