МИНИСТЪР ДЕНКОВ: НЕ МОЖЕ ДА ИМА КАЧЕСТВЕНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ НАУКА И ИЗСЛЕДВАНИЯ

Начало » Последни публикации

01.07.2021

"Винаги съм се борил да има финансиране на науката във всяко висше училище. Според мен качествено висше образование без наука няма. Въпросът е по какви критерии се отпуска финансирането и за какво. Очаква се изследователските висши училища да подготвят и представят програми за развитие. Ще направя всичко възможно при подготовката на бюджета за следващата година да бъде увеличено финансирането за наука и на останалите висши училища. Но с условието, че то трябва да бъде свързано с резултатите от научната им дейност". Това казва в интервю за вестник "Аз-буки" министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Министърът коментира, че основният мит, който оборва Националната карта за висшето образовнаие, е, че България има прекалено голям брой университети. "Не България, а София има много на брой висши училища", казва министърът.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“