ЗАМ.-МИНИСТЪР ПЕЕВА: С ВАКСИНАЦИЯТА ЩЕ СИ ГАРАНТИРАМЕ ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ

Начало » Последни публикации

09.07.2021

Министерството на образованието и науката (МОН) започна информационна кампания за ваксиниране в системата на предучилищното и училищното образование. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директори на училища и детски градини от цялата страна.

"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година". Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева в студиото на "България сутрин".

Проучване на МОН показа, че едва 4% от училищата в страната имат 70% ваксиниран персонал срещу Covid-19. "Огромен дял от училищата имат дори под 30% ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15%. Общо ваксинирани и прекарали вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет", каза тя.

Цялото интервю можете да гледате ТУК.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“