ВТОРО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ

Начало » Последни публикации

13.12.2011

През пролетта на 2012 г. ще се проведе Второто национално състезание по правопис на английски език – Спелинг бий.

Спелинг бий (Spelling Bee) е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски буква по буква. Състезанието е възникнало през 1925 г. в САЩ . То има за цел по забавен начин да стимулира интересът на учениците към английския език, да им помогне да подобрят правописа и да обогати речниковия им запас от английски думи, както и да предостави на учителите иновативен подход за преподаване на английска лексика и граматика за средния курс на обучение.

Състезанието по правопис на английски език се провежда за втора поредна година у нас. През изминалата учебна година то привлече повече от 1000 участника от страната. Състезанието е насочено изключително и само към ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. То е организирано на три етапа. Във всеки етап от състезанието участниците и победителите ще получат сертификати и редица награди. За финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер сред природата.

Състезанието се организира от Центъра за приобщаващо образование и Корпуса на мира с финансовата подкрепа на фондация Америка за България. Спелинг бий 2012 се подкрепя от Министерството на образованието, младежта и науката.

За повече информация: www.spellingbee-bg.com или на тел. 02/870 20 63.

Попълнената регистрационна форма следва да се изпрати на имейл [email protected] до 12 януари 2012 г..

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“