ЗAМЕСТНИК-МИНИСТЪР МУКАДДЕС НАЛБАНТ ОТКРИ ИЗЛОЖБА В СТОЛИЧНАТА БИБЛИОТЕКА

Начало » Последни публикации

24.03.2014

 

Заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант откри изложба под надслов „Народното изкуство - моя радост и вдъхновение“. Събитието се проведе в Столичната библиотека под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Изложението се провежда в чест на 100 - годишнината от рождението на проф. д-р Мария Велева, един от доайените в българската етнография. На изложбата бяха представени народни обичаи, носии и сувенири от Западна и Среднозападна България, ръчно изработени от деца, членове на клуб „Шишманово общество“, което е част от Националното етнографско-педагогическо изложение. Водещ и организатор на събитието беше фолклористката Лозинка Йорданова.

 „Нека българското творчество лети във времето и Космоса, както песента на Валя Балканска. Истинското вдъхновение за нас са децата, толкова талантливи, с толкова много надежди, те ни обещават едно красиво бъдеще, свързано с традициите и творчеството“, каза заместник-министър Мукаддес Налбант.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“