МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ПИТА ЦИК ЗА ТЪРЖЕСТВАТА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ И ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ

Начало » Последни публикации

31.03.2014

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова изпрати писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) г-жа Ивилина Алексиева с въпроси, свързани с честването на 24 май и провеждането на избори за Европейски парламент на 25 май 2014 г.

 

Проф . Клисарова  очаква становището на ЦИК дали организирането на традиционните тържества по случай Деня на българската просвета и култура, които ще съвпаднат с деня за размисъл, са в нарушение на забраната за предизборна агитация, предвидени в  Изборния кодекс.

 

Въпросът се отнася, както до обичайното шествие в Центъра на София, към което се присъединяват президентът на Р България, министърът на образованието и науката, столичният кмет, учени от БАН, ректори, общественици, учители, студенти, ученици и граждани, така и за честванията в цялата страна.

 

Проф. Клисарова очаква от ЦИК и отговор на въпроса, свързан със събирането на зрелостниците в училищните дворове преди абитуриентските балове на 24 и 25 май 2014 г. 

 

„Изразявам надежда, че провеждането на изборите за Европейски парламент няма да наруши дългогодишната традиция за тържествено отбелязване на 24 май и да помрачи празника на хиляди български абитуриенти“, пише в писмото си министър Клисарова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“