ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КРЪСТЕВ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ

Начало » Последни публикации

25.04.2014

Държавата ще плаща на студенти, които през лятото работят на морето, обеща г-жа Даниела Бобева – заместник министър-председател по икономическото развитие на среща с представители на туристическия бранш.

Министерството на образованието и науката може да осигури финансирането по проект „Студентски практики“. „Към момента имаме наличен бюджет за осигуряване на около 1000 стажантски места“, съобщи Иван Кръстев, заместник министър на образованието и науката. Според него до 480 лева може да бъде стипендията за студентска бригада в морски курорт. За да се направи по-атрактивно заплащането, работодателите може да доплатят още.“Така ще се намали наплива за студентски бригади в чужбина и ще осигурим работна ръка у нас“, заяви вицепремиерът Бобева и призова студентите да се включат в туристическия сезон.

Усилията на МТСП са насочени към разработването на мерки за новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, с които да активираме мобилността на работната сила в туристическия отрасъл, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

Заместник министър-председателят Даниела Бобева каза, че 28 хиляди безработни лица притежават образование, квалификация или придобита компетентност за работа в туристическия сектор. „Целта ни е да успеем да включим в заетост в този бранш колкото се може повече от тези безработни хора”, подчерта Бобева.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“