ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КРЪСТЕВ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СБУ ОТ ИМЕТО НА МИНИСТЪР КЛИСАРОВА

Начало » Последни публикации

29.04.2014

„Всички ние трябва да обединим усилия и да не пестим  сили да възпитаваме бъдещите поколения така, че не само успешно да се реализират в живота и да намират най-добрия изход от всяка ситуация, а да бъдат екип. Отбор, който заедно, като един да работи за интересите на България. И днес това единение е в нашите ръце. От нас зависи да начертаем план за общи  действия в името на развитието на будното гражданско общество“. С тези думи от името на министър Анелия Клисарова се обърна заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев към участниците в Национална конференция на тема „Социалната роля на семейството, училището, местната власт и църквата за формирането на гражданското общество“, която се проведе днес в София хотел Балкан.

 „Искам да Ви уверя, че екипът на Министерството на образованието и науката вече разработва модели за взаимодействие между родители и учители, за да се намери връзката семейство–училище – толкова важна за възпитанието и обучението на децата на България“ се казва още в поздравителния адрес на министъра.

Преди да пожелае успех на форума заместник-министър Кръстев сподели лични впечатления от срещите си с млади хора, с преподаватели.  Учениците  виждат ролята на училището не само като институция, която трябва да ги подготвя със знания и умения, но и която трябва да им даде необходимите компетенции да бъдат дейна, активна част от гражданското общество.

Националната конференция, която бе открита от председателя на Синдиката на българските учители д-р Янка Такева, се проведе под патронажа и с участието на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова. 

Във форума, организиран от СБУ съвместно с Фондация „Конрад Аденауер“, свои становища по темата споделиха народните представители проф. д-р Ваня Добрева, председател на Комисията по образованието и науката и г-н Христо Монов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 42-то Народно събрание, Негово Високопреподобие архимандрит Антим от Видинската Света митрополия, както и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

В конференцията се включиха също ръководители на браншови и неправителствени организации, експерти от МОН, директори на училища и детски градини.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“