МОН СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО

Начало » Последни публикации

12.05.2014

Министерството на образованието и науката се включи в инициативата „Един час за НАТО“ като част от Националния план на Министерския съвет на Република България за дейности, с които страната ни отбелязва 10-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.

Инициативата „Един час за НАТО“ се проведе във  всички училища в  страната в  периода от 7 до 10 май. В рамките на един учебен час на учениците в IX и X клас бе представена информация, свързана с дейността на НАТО. За провеждането на този час  специално бе подготвена брошура, която съдържа няколко секции - исторически факти, принципи и цели, България и НАТО, България в мисии и операции на НАТО и други, както и множество снимки, свързани с дейността на НАТО. Брошурата е подготвена от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, със съдействието на Министерството на външните работи и Министерството на образованието и науката.

Инициативата „Един час за НАТО“ цели да повиши осведомеността на новото поколение млади хора по темата за политико-военния съюз НАТО, членството в който е основополагащ външнополитически приоритет и ключов фактор за гарантирането на сигурността и суверенитета на Република България.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“