МИНИСТЪР КЛИСАРОВА УЧАСТВА В ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ И ПОЛОЖИ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Начало » Последни публикации

24.05.2014

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова участва в традиционното шествие по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Заедно с президента, народни представители, академици, преподаватели от Софийския университет, учители, ученици и много граждани, тя премина по бул. „Цар Освободител“ и участва в честването на светлия български празник пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Празнично слово произнесе писателката Теодора Димова. Много венци и цветя бяха положени пред паметника на братята Кирил и Методий, дали писменото слово на славянските народи. Венец бе поднесен и от Министерството на образованието и науката.

По-рано проф. Клисарова коментира пред журналисти разкритието на електронна медия за търговията с решени изпитни материали по английски език в деня на втората задължителна матура. „Разтревожена съм от случващото се, за мен е недопустимо улични дилъри да търгуват с решени тестове и така да хвърлят сянка върху труда и усилията на хиляди зрелостници, които са се готвили сериозно за изпитите“, заяви министър Клисарова. Тя благодари на медиите за проявената гражданска позиция да разкрият порочната практика и изрази надежда, че Министерството на вътрешните работи бързо ще стигне до организаторите на престъпната схема.“ 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“