МИНИСТЪР КЛИСАРОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН В РАМКИТЕ НА ВАЗОВИТЕ ДНИ В СОПОТ

Начало » Последни публикации

08.07.2014

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова награди победителите в Националния ученически конкурс за есе на тема „Моят поглед към българщината“, за рисунка на тема „Вечните Вазови герои и незабравими сцени от „Под игото“ и за фотография на тема „Пиянството на един народ“.

Конкурсът е организиран от къща музей „Иван Вазов“ и е посветен на 120-та годишнина от самостоятелното издание на романа „Под игото“. Конкурсът е част от Вазовите дни, които традиционно се провеждат в Сопот. Ученическият конкурс се проведе под патронажа на министъра на образованието и науката.

В творческата надпревара са участвали повече от 100 ученици от 18 населени места в България, отчете директорът на къщата музей „Иван Вазов“ Стефан Филчев.  

„Мисля че всеки от вас, всеки от участниците, всеки от журито, се доближава до Вазов и носи неговия дух. Бъдете здрави, бъдете истински Вазовци, защото няма по-силно от българското и няма по-голяма сила от литературата, от изкуството, творчеството, която да ни накара да бъдем заедно, да успяваме заедно. Българският дух е най-силното, което има нашата държава“, каза министър Клисарова. 

Здраве и нови успехи на учениците, участвали в конкурса пожела и кметът на Сопот Веселин Личев, който също връчи награди.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“