ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР АТАНАСКА ТЕНЕВА НАГРАДИ ОТЛИЧНИЦИТЕ В КАМПАНИЯТА „ БЪДИ ГРАМОТЕН“ В АСЕНОВГРАД

Начало » Последни публикации

15.07.2014

„Много важно е човек да е грамотен.  Грамотността  дава самочувствие,  дава увереност.  Тя  е част от личната култура на човека, но тя е отговорност както на училището, така и на обществото“, каза заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева при откриването на кампанията  „Бъди грамотен“ в Асеновград.

Стотици граждани на града – малки и големи ученици, младежи и възрастни, се включиха в инициативата, организирана от Образователния портал „Академика БГ“  със съдействието на Министерството на образованието и науката.  Те имаха възможност да проверят своя правопис и своите знания по български език  чрез специални тестове, съобразени с възрастта на желаещите.

Отличниците, справили се с теста без нито една грешка,  бяха наградени  с книги, рекламни шапки и тениски лично от заместник-министър Тенева. А тези, които не успяха да се справят, имаха възможност  да обсъдят своите грешки с оценителите.

Най-шумна и най-многобройна бе група ученици от 11 клас на местното училище  „Св.Св.Кирил и Методий“, които се представиха изключително добре.

„До днес в кампанията се участвали повече от 30 000 граждани от над 100 града“, сподели г-жа Евелина Гечева – управител на  „Академика БГ“, и главен организатор на прекрасната инициатива, целяща все по-успешното усвояване на  българския правопис.

От участвалите над 400 души, отлично се представиха около 100.

На събитието присъстваха  заместник-кметът на Община Асеновград  г-жа Мария Вълканова, народният представител г-жа Маргарита Стоилова, началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив,  г-жа Антоанета Пакова, представители на местната власт, учители, граждани.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“