БРОНЗОВИ МЕДАЛИ И ГРАМОТИ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БИОЛОГИЯ

Начало » Последни публикации

21.07.2014

 

Български ученици спечелиха бронзови медали и грамоти 25-та Международна олимпиада по биология спечелиха националният шампион на България за тази година Димитър Манойлов от МГ „Гео Милев”- Плевен, и Радослав Тодоров от ПМГ „Акад. Иван Ценов”-  Враца. Емилия Таскова и Теодор Трифонов от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”- София, получиха грамоти за достойно представяне. Наградите бяха спечелени след тежки изпитания и оспорвана конкуренция при решаването на 2 теоретични и 4 практически задачи. Ръководители на отбора са доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет, както и доц. Снежана Томова и Радослав Александров от Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. 

Юбилейната 25-та Международна олимпиада по биология тази година се проведе на остров Бали, Индонезия, от 5-ти до 13-ти юли. В най-престижното състезание по биология в света взеха участие 239 състезатели от 61 страни. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“