ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КРЪСТЕВ НАГРАДИ ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВИЛИ СЕ НА ТЕСТОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В КАМПАНИЯТА „БЪДИ ГРАМОТЕН“

Начало » Последни публикации

28.07.2014

Чирпан бе домакин на поредния етап от кампанията „Бъди грамотен“. Деца и хора на различна възраст тестваха познанията си по български език.

Заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев сподели пред участниците в кампанията радостта си, че събитието е в града на Яворов. „Писаното слово е това, което остава след нас. Ние, като българи, се гордеем с приноса си в европейската и в световната история - езикът, културата, писмеността. Това е, което ни прави уникални, което ни прави силни, което ни е помогнало да оцелеем като народ“, подчерта г-н Кръстев. Той се обърна към децата и обясни, че днес понятието за грамотност надхвърля успешното решаване на един тест по езикова грамотност. „Запомнете, че това, което ще ви направи успешни, е знанието – знанието за себе си, знанието за другите. А знанието идва чрез словото, чрез това, което можеш да прочетеш, да научиш и да опознаеш. За познанието няма граници“, каза в заключение заместник-министър Кръстев и пожела успех на участниците в тестовете по български език.

Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Чирпан Анита Кондарева.

По време на тестовете деца от предучилищна възраст рецитираха любими стихотворения, задаваха гатанки на публиката.

Заместник-министър Кръстев награди отлично представилите се деца и възрастни с книги, осигурени от Министерството на образованието и науката (МОН).

Г-жа Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на кампанията „Бъди грамотен", благодари на МОН за подкрепата на полезната инициатива.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“