МИНИСТЪР КОЛАРОВА: ЗАМЕСТНИЦИТЕ МИ ЩЕ СА НОВИ, БЕЗ ДОСИЕТА В ДС

Начало » Последни публикации

08.08.2014

„Уточнила съм и имената на заместник-министрите. Трябва да се съгласуват процедурно с премиера. Няма да остане нито един от заместник-министрите от досегашния екип, няма да има и хора с досие от ДС“. Това каза в  предаването "Лице в лице" по bTV министърът на образованието и науката Румяна Коларова  и допълни, че в екипа й ще има заместник-министър, който ще отговаря за европейските програми.

„В екипа ми са хората от министерството, в екипа ми са българските учители, които са показали и своето достойнство, и своята гражданска активност. Спомняте си за една от най-продължителните стачки“, посочи образователният министър.

От понеделник доц. Коларова започва срещи със социалните партньори, за да се обсъдят вариантите за повече пари  за образование в новия бюджет, както и как ще бъде покрита от ведомството актуализацията на НЗОК.

Тя каза още, че ще бъдат проверени всички по-големи обществени поръчки, като се внимава да не се блокира учебната година.

Интервюто може да видите ТУК:

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kakvo-mozhe-da-promeni-edin-sluzheben-ministar.html

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“