МИНИСТЪР КОЛАРОВА: ЩЕ ТЪРСИМ ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТ НА КАБИНЕТИТЕ ПО УЧЕБНА ПРАКТИКА НА ВАРНЕНСКАТА МОРСКА ГИМНАЗИЯ

Начало » Последни публикации

15.08.2014

Министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и заместник-министърът Ваня Кастрева се запознаха на място с щетите, нанесени от наводнението върху училища в кв. „Аспарухово“ във Варна. Те посетиха Варненската морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“, което е най-засегнатото от приливната вълна училище. Освен сградата на гимназията, са пострадали и кабинети за практическа подготовка, които се намират под Аспаруховия мост. Доц. Коларова заяви, че се търсят възможности за осигуряване на допълнителни финансови средства за ремонт на помещенията за практическо обучение с цел гарантиране на нормалното започване на учебния процес.

Министърът увери, че въпреки наложените съкращения в бюджета на МОН, се прави всичко възможно навсякъде в страната учебната година да започне нормално. Според доц. Коларова това е от изключителна важност поради факта, че с  началото на учебния процес ще настъпи успокоение както за учениците, така и за родителите в засегнатите от бедствията населени места.

По-рано доц. Коларова посети и СОУ „Любен Каравелов“ в кв. „Аспарухово“. Ремонтите по отстраняване на щетите от наводнението в училището трябва да приключат до 6 септември 2014 г.

За възстановяване на пострадалите  6 училищни сгради в община Варна от Министерството на образованието и науката вече са отпуснати над 370 000 лв. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“