БЪЛГАРСКИТЕ УЧАСТНИЦИ СПЕЧЕЛИХА ОТЛИЧИЯ ОТ 26. ЕВРОПЕЙСКИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ УЧЕНИ

Начало » Последни публикации

25.09.2014

Четирима български участници в 26. Европейски конкурс за млади учени, който се проведе от 18 до 24 септември 2014 г. в гр. Варшава, Полша, се завърнаха с четири награди:

Втора награда на журито на Европейския конкурс за млади учени - 5000 евро и Специална награда - участие в Стокхолмския младежки научен семинар през 2014 г., получи Петър Милков Гайдаров, ученик в Образцовата математическа гимназия - гр. Пловдив, с проект от област математика: „Разстояние на Хеминг на полиноми над  GF (2)“.

Специалната награда на Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) – участие в конкурса в гр. Питсбърг, САЩ, получи екипа  Марин Благоев Шаламанов и Васил Георгиев Василев от Националната природо-математическа гимназия  - гр. София, с проект в информационните и комуникационни технологии „Генетични алгоритми за търгуване на форекс пазара“.

Специална награда - петдневно посещение във водещ институт в областта на физиката във Великобритания беше присъдена на Григори Добри Матеин от 91. Немска езикова гимназия - гр. София, за неговия проект в област физика: „Изследване на звука, генериран при загряване на водни разтвори с различна концентрация“. Наградата е на Euro fusin (EFDA) - Европейско споразумение за подпомагане на всички изследователски лаборатории в Европа за ядрен синтез, част от програмата EURATOM  на Европейската комисия).

 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“