НЯМА ПОСТРАДАЛИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ПРИ ИНЦИДЕНТА В С. ГОРНИ ЛОМ

Начало » Последни публикации

02.10.2014

Няма пострадали деца и ученици вследствие на взрива в бившия военен завод в село Горни Лом, община Чупрене.

Това показва проверка на Регионалния инспекторат по образованието - Видин, назначена от Министерството на образованието и науката.  По информация на Людмила Борисова - директор на Основно училище „Христо Ботев“ в с. Горни Лом, не са констатирани разрушения на училищната сграда. Сред работниците, които продължават да са в неизвестност от вчера следобед, в цеховете няма родители на ученици от училището. Данните сочат, че повечето служители са млади хора, без деца, или пътуващи от други населени места.

Днес в ОУ „Хр. Ботев“ са започнали учебни занятия. РИО – Видин, продължава да следи обстановката. При необходимост има готовност от страна на Министерството на образованието и науката за съдействие и изпращане на специалист психолог, който да разясни на учениците случилото се, за да се намали тревожността у децата.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“