МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СЕ ВКЛЮЧВА В ЧЕСТВАНИЯТА ЗА 1000 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ЦАР САМУИЛ БЪЛГАРСКИ

Начало » Последни публикации

22.11.2013

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова влиза в състава на Националния комитет за честванията на 1000 години от смъртта на българския цар Самуил, които се навършват на 6 октомври 2014 г.

Комитет ще бъде оглавен от министър-председателя Пламен Орешарски, стана ясно на съвместна пресконференция, която дадоха министърът на културата Петър Стоянович и министър Клисарова.

„Министерството на образованието и науката ще се включи в кампанията по отбелязване на годишнината. За първия учебен ден на следващата година всички училища ще имат плакати - съвместна инициатива на културното и нашето министерство, за да знаят децата под каква инициатива преминава година”, обяви министър Клисарова. Един от часовете на класния ръководител ще бъде посветен на темата за живота и държавническото дело на цар Самуил Български. За националния празник 3 март първокласниците в страната ще получат книжка, в която ще има страничка, посветена на цар Самуил.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“