МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПОСЕТИ ДВЕ СОФИЙСКИ УЧИЛИЩА

Начало » Последни публикации

14.11.2014

Министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев посети днес две софийски училища - 38-мо основно училище "Васил Априлов"  и Първа английска гимназия. Той се срещна с учениците и учителите и разговаря за проблемите и очакванията им. Проф. Танев отбеляза, че в днешния ден като министър тръгва „от там, откъдето съм излязъл“ – от своето първо училище и гимназията, която е завършил.

Министърът се запозна с мненията на преподавателите от двете училища по законопроектите за училищното образование, както и  по въпросите за учебните програми и броя на учебниците по предмет. Директорите и учители поискаха да бъде променено съдържанието на учебниците, както и да се намали броят на учебниците.

Според проф.Танев проектозаконите за училищното образование се подготвят от осем години от различните ръководства на Министерството на образованието и науката. За да има един закон обаче дълготраен ефект, е необходима визия отвъд мандата само на едно правителство, подчерта проф.Танев. Според него трябва да се мисли как ще изглежда този закон с хоризонт от десет и повече години.

Проф.Танев подчерта, че законопроект за училищното образование трябва да влезе  в парламентарната комисия едновременно с дебати по него. Той обясни, че обсъжданията могат да протекат по различни начини, за да бъде представен за одобрение от парламента вариант,  събрал общественото съгласие.

От ръководството на 38-мо училище министър Танев получи почетен знак с лика на Васил Априлов, а от Първа английска гимназия мултимедиен диск,посветен на историята на учебното заведение. 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“