МИНИСТЪР ТАНЕВ УЧАСТВА В ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Начало » Последни публикации

25.11.2014

Днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев участва в академичното тържество по случай патронния празник на най-старото висше училище в страната - Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В Аулата на Алма Матер проф. Танев подчерта като свой приоритет приемането  от Народното събрание на Стратегията за развитието на висшето образование в Р България 2014-2020 г. Министърът изтъкна нейното значение като важно и задължително условие за реализирането на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В рамките на тържеството бяха обявени имената и връчени дипломите на новоизбраните професори на Софийския университет  през последната една година, както и раздадени традиционните награди на университета  - голямата награда за научна и изследователска дейност, наградата на Столична община за млад учен и годишната стипендия на името на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Бяха раздадени още различни стипендии в областта на журналистиката, в областта на телевизията и награда в памет на проф. Иван Сосков, математик, за постижения в областта на компютърните науки.

По-рано министър Танев и представителите на академичната общност положиха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“