МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ УКРАСИ КАБИНЕТА СИ С КАРТИНА ОТ КОНКУРСА „ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ!“

Начало » Последни публикации

16.12.2014

Днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев украси кабинета си с картина, завоювала златна награда от конкурса „Обичаме България!“ Д-р Барбара Пейдж-Робъртс, мениджър на проект „Най-доброто от България“, предостави двадесет и една картини за експониране в сградата на МОН. Произведенията са от приключилия неотдавна втори годишен конкурс по изобразително изкуство за български деца от целия свят „Обичаме България!“, организиран от екипа на д-р Пейдж-Робъртс.

Министър Танев беше почетен гост на официалното връчване на наградите от този конкурс през втората половина на месец ноември 2014 година. Конкурсът е част от проекта „Най-доброто от България“.

Картините, които ще украсяват интериора на МОН са от Аслъ Гюрселова, Александър Потурлян, Ясен Пенчев, Дея Евтимова, Вяра Пенчева, Георги Янчев и Мария Арабска във възрастовата категория от 5 до 9 години. В следващата категория от 10 до 14 години картините са на Полина Петрова, Димана Стойчева, Крис Николов, Радостина Георгиева, Ивелина Николова, Михаела Фенерева и Красимир Попов. Във възрастова категория от 15 до 19 години произведенията са от: Георги Георгиев, Ния Димитрова, Бетина Благоева, Теомира Смиленова, Ренета Колева, Валентина Василева и Реджина Господинова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“