ЗАМ.-МИНИСТЪР КАСТРЕВА ПРИСЪСТВА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ

Начало » Последни публикации

22.12.2014

В Аулата на  Софийския университет „Св. Климент Охридски“ заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева поздрави участниците и организаторите в Националното състезание по дебати. „Разбрах, че групата на учениците е била по-добра и е изпреварила групата на студентите. Средното образование показва колко добре се справя и хвърля предизвикателство към висшето.“- каза преди започването на състезателния дебат г-жа Кастрева. Тя добави: „За мен винаги е удоволствие да прекрачвам прага на Софийския университет като негов възпитаник. Завършила съм история. Когато тръгнах по пътя на учителската професия и усетих нейното вълшебство, дебатите бяха един от най-често използваните от мен методи в преподаването на история. Благодарение на дебатите, историята стана любим предмет. Много от моите ученици избраха професии, в които трябва да имат смелостта, аргументите, увереността да защищават своята кауза. А това се случва тогава, когато имаш придобито не само знание, а най-вече и умение това да се случва пред публика.“, сподели г-жа Кастрева.

На финалите се срещнаха два ученически отбора. Отборът на Математическа гимназия „Баба Тонка“ – гр. Русе, съставен от Ана Михова и Александрина Пенчева, се класира на второ място. На първо място се класира отборът на Втора английска гимназия – София – Румяна Пенева и Радко Недялков.

Асоциация „Дебати“ София организира за четвърта поредна година SDA Open. В състезанието на равни начала се състезават ученици и студенти под формата на дебатьори, треньори на дебаторски клубове и доброволци. Общо участниците са 150, а участващите отбори – 48 от страната.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“