МИНИСТЪР ТАНЕВ ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА „ПЛАНИРАНЕ НА БЪДЕЩЕТО“ ПРЕД УЧЕНИЦИ И ГОСТИ В НАЦИОНАЛНАТА ТЪРГОВСКО-БАНКОВА ГИМНАЗИЯ

Начало » Последни публикации

14.01.2015

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев и заместник-министър Ваня Кастрева посетиха Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в гр. София на 12 януари 2015 г.

МинистърТанев и г-жа Кастрева се срещнаха с преподаватели и ученици от гимназията, с представители на висши учебни заведения и работодатели – партньори на НТБГ. Пред тях министър Танев изнесе лекция на тема „Планиране на бъдещето“.

След това гостите посетиха учебен час на тема „Професионално ориентиране и кариерно развитие“ в ХІІ клас по предмета Свят и личност, преподаван от главния учител г-жа Гинка Базиргянова.

Г-н Ангел Цураков – старши учител по история и цивилизация в гимназията, подари на гостите авторските си книги с пожелание за здраве и успешна кариера на „ползу Роду“.

В края на срещата Министър Танев изрази  възхищение от задълбочената професионална подготовка на ученицие от гимназията и отличното управление на училището. Той поздрави педагозите за всеотдайната им работа и изказа своята благодарност за техния упорит труд при подготовката на успешни личности и специалисти.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“