90 НАЧАЛНИ УЧИТЕЛИ ОБМЕНИХА ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЛОВЕЧ

90 НАЧАЛНИ УЧИТЕЛИ ОБМЕНИХА ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЛОВЕЧ

90 начални учители от цялата страна споделиха добри практики от своята преподавателска работа по време на националните педагогически четения в Ловеч под надслов „Да запазим усмивката в училище“.

Форумът се провежда за 18-ти пореден път. Педагодическите четения имат за цел да провокират творческото мислене на учителите, да обединят техните усилия за обогатяване на професионалната им компетентност и да засилят мотивацията им за работа чрез обмен на добър педагогически опит, с акцент върху актуалните проблеми в педагогическата практика.

От името на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков поздравление към участниците отправи Пенка Иванова – директор на дирекция „Учебници и училищна докумантация“ в МОН. В знак на благодарност учителите подариха на министъра сборника с доклади с техните автографи.

Приветствия към участниците поднесоха също Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, заместник-кметът на община Ловеч д-р Алдин Начков, началникът на РУО-Ловеч д-р Иваничка Буровска, проф. д-р Емилия Василева, ръководител на Център „Хуманна педагогика“.

Всяка година след педагогическите четения се отпечатват сборници с доклади, разработени и представени от начални учители. Тази година в сборника са включени 51 доклада, в т. ч. и от авторски колективи, от областите Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, София град, София-област.
Със своите изпълнения музикантите от духовия оркестър на град Ловеч, момичетата от мажоретния състав при ОДК – общински комплекс – Ловеч, учители и ученици подариха много усмивки на гостите и участниците в събитието.

Организатори бяха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието-Ловеч и Центърът „Хуманна педагогика“.

Споделете

GoTop