НАД 1300 УЧЕНИЦИ УЧАСТВАХА В КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

НАД 1300 УЧЕНИЦИ УЧАСТВАХА В КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

В навечерието на Деня на детето в Шипченския манастир „Рождество Христово“ се проведе тържествената церемония по награждаване на отличените ученически произведения в XXII национален конкурс, който се организира от Министерството на образованието и науката в сътрудничество с епархиите на Българската православна църква.

Домакини на заключителния етап тази година бяха Старозагорската света митрополия и Регионалното управление на образованието – Стара Загора със съдействието на ОУ „Кирил Христов“. В тазгодишното издание на конкурса се включиха 1341 участници от цялата страна. Наградени бяха 24-ма носители на първи места от I до XII клас, разделени в шест възрастови групи по четирите направления на конкурса – проза (разказ или есе), поезия, рисунка и приложни изкуства.

На тържеството за награждаването на победителите в националния кръг присъстваха Негово Високопреподобие архимандрит Богослов Димитров, протосингел на Старозагорската митрополия, който поднесе официално поздравление от името на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, г-жа Ваня Найденова, главен експерт по религия в Министерството на образованието и науката и Милена Йолдова-Стоянова, началник на Регионалното управление на образованието Стара Загора.

Председател на националната комисия за конкурса бе проф. д-р Павел Павлов, заместник-декан на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а в комисията се включваха още гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Ваня Станчева, старши експерт от РУО – София – град и д-р Росица Георгиева – началник на РУО – Русе.

Участниците в конкурса посетиха туристическия комплекс „Светът на траките“, Музея на розата в Казанлък, Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства и Литературно-художествения музей „Чудомир“.

Споделете

GoTop