НАД 2000 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕТО ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА В КАЗАНЛЪК

НАД 2000 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕТО ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА В КАЗАНЛЪК

Повече от 2 000 деца и ученици участваха в шествието по случай празника на розата в Казанлък. На официалното откриване на събитието присъстваха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, министърът на туризма Евтим Милошев, кметът на общината Галина Стоянова, заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, председателят на Комисията по образование и наука Красимир Вълчев, народни представители, посланици и др.

“България днес е Казанлък, защото в един ден Вие успявате да представите вековната ни история, традиции и ценностите на българското семейство, в основата на които винаги е стояло образованието”, каза министър Цоков. По думите му с различните дейности, които се реализират по националните програми в образованието, може да се засили интересът на децата към този празник и дори да бъдат насърчени да се включат в различни инициативи, свързани с него.

Той поздрави всички участници и отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за освобождението и независимостта на България.

Хиляди гости от България и чужбина присъстваха на ритуала „Розобер“ край Казанлък днес. По-късно те наблюдаваха карнавалното шествие, което премина през центъра на града, предвождано от Царица Роза 2024 – Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова.

В него участваха 34 детски градини и 19 училища, читалища, фолклорни, спортни и други състави от Казанлък. Специални гости на шествието бяха от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, Институт Конфуций към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Институт Конфуций към СУ “Св. Климент Охридски”, Китайския културен център в София и др.

Споделете

GoTop