ШЕСТИМА УЧЕНИЦИ С ОТЛИЧИЯ НА ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ТВОРЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ

ШЕСТИМА УЧЕНИЦИ С ОТЛИЧИЯ НА ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ТВОРЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ

Шестима ученици бяха наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации „Идеите, които променят света“.

Божидар Генчев, четвъртокласник от 97 СОУ „Братя Миладинови“ в София, бе удостоен с отличие за оригиналност, за своя иновативен начин на преподаване по компютърно моделиране – от ученик на съученици.

Марио Арнаудов, ученик в прогимназиален етап от 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов“ в София, бе отличен с грамота за значимост и приложимост за своето за изследване „възможно ли е парамагнитна сплав да развие феромагнитни свойства“.

Живко Зидаров от ЧЕУ „Леонардо да Винчи“ в Добрич взе награда за най-добра визуализация за авторския си виеоматериал на тема „Как синият светодиод промени света“.

Ярослав Басков от МГ „д-р Петър Берон“ във Варна бе отличен за „Най-добра разработка на прототип“ за разработвания от него „многофункционален робот-вседеход-амфибия за измерване, наблюдение и почистване „АННА“.

Кристиян Петров от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък бе награден за значимост и приложимост на проекта за култивиране на цианобактерии суперхрани.

Георги Стойчев от Американския колеж в София получи грамота за работа в екип.

Фестивал за творчество и иновации „Идеите, които променят света“ бе организиран съвместно от Националния университетски център за творчество и иновации към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и фондация „Еврика“.

Ръководител на проекта за фестивала е д-р Цена Желязкова-Стоева, а автори на идеята са проф. Александър Андонов и д-р Мая Митренцева.

Финалният етап на фестивала се проведе във Философския факултет на Софийския университет. Ректорът на университета проф. Георги Вълчев пожела успех на инициативата, която задълбочава връзките между университета и училището.

В събитието участваха също деканът на Философски факултет проф. Соня Карабельова, Григор Цанков, изпълнителен директор на „Еврика“, и проф. Веселин Дафов, директор на НУЦТИ.

Споделете

GoTop