ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИТЕВА ОТКРИ ФОРУМ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИТЕВА ОТКРИ ФОРУМ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Промяната в образованието зависи от всички нас – тези, които влизат в класната стая, тези, които управляват училищни и образователни институции, тези, които създават образователни политики, за да може всяко дете да има достоен и щастлив живот в България. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева на национален форум в Бургас, посветен на изкуствения интелект и социално-емоционалното учене – EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“.

„Започва нов модел на преподаване, ориентирано към умения за живота. Искаме преподаването да бъде свързано с реалния живот и реалните умения на учениците“, допълни тя.

Двудневният форум е инициатива на РУО-Бургас и Община Бургас, която има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието.

Лектори са водещи експерти в областта на информационните и образователните технологии, университетски преподаватели, технологични експерти, директори на училища и педагози-практици.

Посетителите ще могат да разгледат практическите работилници, представящи всичко най-ново в тази област от компании и образователни организации. Ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, вокална формация ПГЧЕ „Васил Левски“ и хор „Трепетлика“ с диригент Пепа Запрянова поздравиха всички присъстващи в залата.

Гости на събитието бяха още Владимир Крумов – зам.-областен управител на Бургас, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Бургас Михаил Ненов, проф. Милен Балтов – ректор на Бургаски свободен университет, проф. Алексиева – зам.-ректор на БСУ, проф. Ирена Марковска – зам.-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, проф. Сотир Сотиров – ръководител на Лаборатория по интелигентни системи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, представители от Тракийския университет – Стара Загора и от ПУ „Паисий Хилендарски“, директори и учители в бургаски училища.

Споделете

GoTop